Rūgta pieredze: Lai nonāktu parādu jūgā, ne vienmēr kredīts jāņem pašam

Rūgta pieredze: Lai nonāktu parādu jūgā, ne vienmēr kredīts jāņem pašam

Lai nonāktu parādu jūgā, ne vienmēr kredīts jāņem pašam. Projektā «SMS SOS», Latvijas Televīzijas (LTV) ziņu dienestā vērsušies vairāki skatītāji, kuriem pieprasīts atmaksāt kredītu, kuru paši nav ņēmuši. Izrādās, arī policijai šādi noziegumi nav sveši.

Kā vēstī LTV raidījums «Panorāma», ik pa laikam izdodas notvert krāpniekus, kas uz sveša vārda paņem kredītu. Netrūkst arī cilvēku, kas uzticas svešiniekiem un kļūst par viņu upuriem.

Kāda Preiļu iedzīvotāja pirms dažām nedēļām savā pastkastē atrada satraucošu vēstuli – SMS kredītu izsniedzējs prasa atmaksāt 200 latu kredītu, kā arī uzrēķināto 88 latu līgumsodu. Sieviete gan norāda, ka kredītu nav ņēmusi.

Viņa uzrakstīja iesniegumu policijai, kā arī saņēmusi izdruku no bankas, kurā redzams, ka 20.novembrī sievietes kontā ieskaitīta nauda no vairākām ātro kredītu izsniedzēju kompānijām. Nākamajā mirklī nauda aizskaitīta kādam Maksimam Škizardlovskim. Sieviete apgalvo, ka šo personu nepazīst.

Viņai arī nav ne jausmas, kādā veidā kādam izdevies pieslēgties viņas internetbankai.

Līdzīgās nepatikšanās nokļuvis arī kādas kundzes 20 gadus vecais mazdēls, kuram garīgās atpalicības dēļ piešķirta otrās grupas invaliditāte. Kopā uz jaunieša vārda paņemti 910 lati. Mazdēls kļuvis par upuri paziņu darbībām.

Valsts policijā stāsta, ka krāpšanas shēma likumsargiem ir zināma. Piemēram, pērn izdevies aizturēt kādu krāpnieku, kurš ātro kredītu slazdā ievilinājis vismaz 42 cilvēkus.

Vairāk skaties «Panorāmas» sižetā!